Házi Granola, a bolti müzlik egészséges alternatívája
2016. július 04. írta: VivisKitchenLife

Házi Granola, a bolti müzlik egészséges alternatívája

A müzlik és gabonapelyhek igen csábítóan sorakoznak a boltok polcain. Ha szemügyre vesszük a dobozokon feltüntetett összetevőket, szomorúan tapasztalhatjuk, hogy még a fittnek kikiáltott változat is tele van cukorral és mesterséges adalékokkal. Nyugodt szívvel biztos nem tudnám a tányéromba szórni, főleg nem nézni ahogy a gyerek a szájába lapátolja. De hát a müzli reggelente egy kényelmes, gyors és mégis finom megoldás...na ezért döntöttem én végül a házi változat mellett. És nem bántam meg :)

picsart_07-04-01_34_44.jpg

Na de hogyan készül az én valóban fitt müzlim? Egyszerűen és gyorsan! :) 

Házi Granola

2 cup zabpehely (a nagyszemű változat)

1/4 cup méz

1/4 cup kókuszolaj (olívaolaj is jó)

1/2 kk só

1/2 kk fahéj

1 marék mag

(mogyoró, tökmag, napraforgómag...)

1 marék aszalt gyümölcs

(barack, szilva, áfonya...)

1 marék kókuszreszelék (opcionális)

1/2 tábla étcsoki

img_20160701_095825.jpg

A magokat, aszalt gyümölcsöket és étcsokit apróra vágjuk. A csoki kivételével az összes hozzávalót egy tálban alaposan összekeverjük, majd egy sütőpapírral borított tepsin egyenletesen elterítjük. Betoljuk a sütőbe és 150 fokon (alacsony hőmérsékleten) aranyszínűre sütjük. Nem kell neki sok idő, kb 15 perc. A lényeg, hogy ne égjen meg. Sütés közben érdemes egyszer-kétszer átkeverni. Mikor kész, hozzáadjuk a csokidarabokat is, ami a még forró müzlitől épp tökéletesen beleolvad.

img_20160704_112709.jpg

Ha nem fogyott el egyből melegen, hanem volt ideje kihűlni akkor zárható üvegekbe töltjük. Ha szeretitek a handmade ajándékokat, akkor ez annak is szuper :)

A bejegyzés trackback címe:

https://viviskitchenlife.blog.hu/api/trackback/id/tr478865712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása