A finger food, amit mindenki imádni fog
2016. április 23. írta: VivisKitchenLife

A finger food, amit mindenki imádni fog

Alig van időd a vendégek érkezéséig? Vagy majszolnánk a gyerkőcök valamit? Legyen szó családi-baráti összejövetelről, vagy egy szimpla csipegetnivalóról, nálunk a grissini az abszolut nyerő választás. Ezzel sosem lőhetek mellé. Ráadásul nem csak enni, hanem elkészíteni is egy álom.

picsart_04-23-10_30_16.jpg

Olyan régóta ismerem, szeretem és veszem elő ezt a receptet, hogy már csak érzésre sütöm és fogalmam sincs hol találtam rá annó az eredetire. De az biztos, hogy sok embert tett boldoggá vele a megálmodója :)

Grissini

Hozzávalók a tésztához:

35 dkg liszt

0,5 élesztő

1 kk cukor

1 dl tej

1 dl víz

2 ek olívaolaj

2 kk só

1 kk oregánó (szárított)

1 kk majoranna (szárított)

1 kk bazsalikom (szárított)

Plusz hozzávalók:

Sóval-borssal-cukorral ízesített sűrített paradicsom vagy egyszerűen ketchup

Szezámmag

picsart_04-09-03_17_52.jpg

Ismét egy szuper kelesztést nem igénylő kelt tésztával van dolgunk. Az élesztő felfuttatása után a tészta összes hozzávalóját egy keverőtálba tesszük és a robotgép dagasztó karjainak segítségével 2 perc alatt lágy tésztává dolgozzuk. 

picsart_04-23-10_08_02.jpg

A kész tésztát kézzel is kicsit átgyúrjuk és egy szép sima gombócot formázunk belőle.

picsart_04-23-10_09_18.jpg

Ezt a tésztagombócot lisztezett felületen egy sodrófával kb. fél centi vastagságúra nyújtjuk, majd a fűszeres sűrített paradicsommal vagy ketchuppal megkenjük és szezámmaggal megszórjuk. Egy pizzavágóval vagy szimplán egy késsel 1 centi széles csíkokra vagdossuk. Az így kapott csíkokat félbehajtjuk és két kezünkbe fogva spirál alakban megtekerjük.

picsart_04-23-10_10_39.jpg

A tekervényeket szépen sorbn egy sütőpapírral borított tepsire/rácsra helyezzük és előmelegített sütőben 160°C-on 25-30 perc alatt készre sütjük. 

picsart_04-23-10_31_58.jpg

Tökéletes magában is, de egy kis mártogatóst bármikor összedobhatunk mellé. A sima fokhagymás-tejföl is szuperül kiegészíti, de szerintem a legjobb az Uram féle lépcsőház rémével! Ha elárulja Nekem a titkos receptjét, akkor ígérem veletek is megosztom! ;)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://viviskitchenlife.blog.hu/api/trackback/id/tr688656270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása