Epercsoda. Frissen a sütőből, vanília fagyival.
2016. április 12. írta: VivisKitchenLife

Epercsoda. Frissen a sütőből, vanília fagyival.

Mindenkinek vannak nyüzsis napjai, amikor nincs idő sem a pepecselésre, sem a hibázásra. Na ezzel a sütivel biztosra mehetsz, ezért egy igazi csoda.

img_20160411_181310.jpgAz alapötletet a kedvenc receptgyűjtő oldalam, a Nosalty böngészése közben találtam. De egyszerűen nem tudom vakon követni a leírtakat. Sütögetés közben itt-ott elveszek vagy hozzáadok egy kicsit, amíg végül a saját ízlésemhez igazítom az ételt. Így született meg a következő recept:

Epercsoda

Hozzávalók a tésztához:

1,5 bögre liszt

0,5 bögre cukor

0,5 cs. sütőpor

1 csipet só

100 ml olaj

150 ml tej

1 tojás

Plusz ne felejtsd el a tetejére az ízlésednek vagy az idénynek megfelelő gyümölcsöt. Ebben az esetben én 50 dkg friss eperrel dolgoztam.

A recept egyik nagy előnye, hogy nem kell pontosan méregetni. A sok amerikai receptnek köszönhetően itthon is egyre elterjedtebb a bögre, mint mértékegység használata. Számos mérőeszközön feltüntetik már az úgynevezett cup egységeket is. Én ezzel szeretek a legjobban dolgozni, de ha ilyen pohár nincs a konyhádban, akkor helyette egy kb. 2,5 dl-es bögre is tökéletesen megfelel a célnak. A lényeg, hogy ugyanazt a bögrét használd minden hozzávaló kimérésekor.picsart_04-10-03_25_43.jpgCsudajó, hogy ez a süti nem igényel sok hozzávalót, nagy előkészületet vagy hosszas munkálatokat. Egyszerűen csak a száraz, majd a nedves hozzávalókat kell beleönteni egy keverőtálba és egy robotgép segítségével pár perc alatt homogén masszává dolgozni. Ezzel el is készült a tészta.

Most a sütőforma kiválasztása következik. Ha magas süteményt szeretnénk, akkor kisebb formát válasszunk, ha alacsonyat, akkor pedig ez az adag egy normál tortaformához elegendő. Én szép magasra akartam sütni, így egy püspökkenyér formát választottam. Ha nem szilikonos formával dolgozol, akkor ne felejts el sütőpapírt használni.

img_20160410_160416.jpgA masszánkat a formába öntjük, a tetejére szórjuk a feldarabolt gyümölcsöt, amit az ujjainkkal egy kicsit bele is nyomkodunk. Előmelegített sütőbe toljuk és közepes hőfokon, kb. 160°C-on megsütjük. A sütési idő a választott formától, a tészta magasságától függ. Legbiztosabb, ha időnként ránézel, megszúrkodod egy tűvel vagy villával és ha már nem ragad rá a massza, akkor van kész.

picsart_04-11-05_56_13.jpgMelegen, vanília fagyival tálalva a legjobb! Ha mégsem egyből tálalnád, az sem probléma, mert hidegen is finom. De ha pár másodpercre bedobod a mikróba, akkor máris olyan hatást érsz el, mintha épp most vetted volna ki a sütőből. Hát nem megmondtam már az elején, hogy egy igazi csoda ez a süti?! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://viviskitchenlife.blog.hu/api/trackback/id/tr858588938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása