Nem rég kaptam ezt a receptet Anna és már az első sütés után ki merem jelenteni, hogy megtaláltam a számora tökéletes muffint. Nem viccelek, ilyet még nem ettem.
Nézzétek mennyi érv szól mellette:
- puha, omlós és szaftos,
- fél óra alatt az asztalra kerül a friss muffin,
- tej- és tojásmentes, így számos diétába beilleszthető.
Duplacsokis muffin
2 cup liszt
3/4 cup cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
2 púpos ek. kakaópor (min. 20%-os kakaóvaj tartalmú)
1 csipet fahéj (opcionális)
1/2 cup olaj / kókuszolaj
1 cup víz (vagy tetszőleges folyadék)
+ 1 tábla étcsoki
Ez egy szuper alaprecept, ami tetszés szerint variálható. A csoki mellett gyümölcsöket vagy lekvárt is simán elbír. A kakaóport elhagyva, pedig sima muffint varázsolhatunk belőle.
Az elkészítése pofonegyszerű, mint minden muffiné. (Részben ezért is szeretjük őket ennyire, nemde?!) Először a száraz alapanyagokat egy tálban összemixeljük, majd a nedveseket hozzákeverjük. Az étcsokit apró darabokra törjük és a masszához adjuk. Az így kapott tésztát 12 kapszliban egyenletesen elosztjuk és 160°C-ra előmelegített sütőbe toljuk őket 20-25 percre. Tűpróbával teszteljük, és ha már nem ragad rá a massza, de még pihepuha a muffin, akkor gyorsan kikapjuk a sütőből és egy rácson hagyjuk kihűlni. Ezután tetszőleges gyümölccsel, fagyival, csokiöntettel lehet szervírozni, vagy egyszerűen magában bepuszilni :)
Egy kis trükk: ha a csokidarabokat először megforgatjuk lisztben és úgy adjuk a masszához, akkor elkerülhetjük, hogy sütés közben a muffin aljára süllyedjenek.
U.i.: Nekem bejön az étcsoki kesernyés íze, de aki édesebben szereti, az tegyen bele - az eredeti receptnek megfelelően - 1 cup cukrot. Ételallergia és -intolerancia esetén figyeljünk oda, hogy megfelelő alapanyagokat válasszunk. A kakaópor és a csoki legyen vegán, vagy egyszerűen hagyjuk ki őket a receptből.