Duplacsokis mentes muffin
2016. november 28. írta: VivisKitchenLife

Duplacsokis mentes muffin

Nem rég kaptam ezt a receptet Anna  és már az első sütés után ki merem jelenteni, hogy megtaláltam a számora tökéletes muffint. Nem viccelek, ilyet még nem ettem.

img_20161116_205248.jpg

Nézzétek mennyi érv szól mellette:

  • puha, omlós és szaftos,
  • fél óra alatt az asztalra kerül a friss muffin,
  • tej- és tojásmentes, így számos diétába beilleszthető.

Duplacsokis muffin

2 cup liszt

3/4 cup cukor

2 csomag vaníliás cukor

1 csomag sütőpor

2 púpos ek. kakaópor (min. 20%-os kakaóvaj tartalmú)

1 csipet fahéj (opcionális)

1/2 cup olaj / kókuszolaj

1 cup víz (vagy tetszőleges folyadék)

+ 1 tábla étcsoki

Ez egy szuper alaprecept, ami tetszés szerint variálható. A csoki mellett gyümölcsöket vagy lekvárt is simán elbír. A kakaóport elhagyva, pedig sima muffint varázsolhatunk belőle. 

picsart_11-10-10_05_10.jpg

Az elkészítése pofonegyszerű, mint minden muffiné. (Részben ezért is szeretjük őket ennyire, nemde?!) Először a száraz alapanyagokat egy tálban összemixeljük, majd a nedveseket hozzákeverjük. Az étcsokit apró darabokra törjük és a masszához adjuk. Az így kapott tésztát 12 kapszliban egyenletesen elosztjuk és 160°C-ra előmelegített sütőbe toljuk őket 20-25 percre. Tűpróbával teszteljük, és ha már nem ragad rá a massza, de még pihepuha a muffin, akkor gyorsan kikapjuk a sütőből és egy rácson hagyjuk kihűlni. Ezután tetszőleges gyümölccsel, fagyival, csokiöntettel lehet szervírozni, vagy egyszerűen magában bepuszilni :)

img_20161116_203714.jpg

Egy kis trükk: ha a csokidarabokat először megforgatjuk lisztben és úgy adjuk a masszához, akkor elkerülhetjük, hogy sütés közben a muffin aljára süllyedjenek.

U.i.: Nekem bejön az étcsoki kesernyés íze, de aki édesebben szereti, az tegyen bele - az eredeti receptnek megfelelően - 1 cup cukrot. Ételallergia és -intolerancia esetén figyeljünk oda, hogy megfelelő alapanyagokat válasszunk. A kakaópor és a csoki legyen vegán, vagy egyszerűen hagyjuk ki őket a receptből.

A bejegyzés trackback címe:

https://viviskitchenlife.blog.hu/api/trackback/id/tr3511944773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása