Ugyan a külseje semmi extra, na de a belseje! Ha megkóstolod ezt a puha, iszonyúan almás sütit, biztos nem állsz meg egy szeletnél. Ráadásul pikk-pakk össze lehet dobni, ezért hidd el nem is csak egyszer fogod megsütni. Hétköznapokra tökéletes.
És most be is bizonyítom Neked, hogy milyen egyszerű elkészíteni. Hozzávalók terén nem igényel extrát, és még a mérlegre sem lesz szükséged. A mérőegység ezen esetben is az úgynevezett "cup" lesz. Ha nincs ilyen speckó mérőkéd, simán egy 2,5 dl-es bögrét használj helyette. És akkor nézzük a receptet:
Almás süti
Hozzávalók:
2,5 c. liszt
1 c. cukor
1 cs. sütőpor
1 csipet só
125 ml olaj
250 ml tej
1 nagy tojás
+ kb. 800 g felkockázott alma
Dobd bele egy nagy keverőtálba először a száraz, majd a nedves hozzávalókat és egy robotgép segítségével keverd ki homogén masszává. Ezekután egy lapát vagy nagyobb kanál segítségével forgasd bele a meghámozott és felkockázott almát.
Most fogj egy szilikon vagy sütőpapírral kibélelt tortaformát, halmozd bele az almás masszát és kicsit egyengesd el a tetejét. Ennyi volt a feladatod, innentől már csak a sütő dolgozik.
Előmelegített sütőben 160°C-on kb. egy óra szükséges neki. Néha kukkants rá és ha már nem ragadós a teteje, akkor ki is veheted.
A tálaláshoz egyszerűen szórd meg fahéjjal. Vagy pakolj mellé egy gombóc vanília fagyit és máris nem csak egy sima süti került az asztalra.
Másik nagy előnye, hogy könnyen csomagolhatsz belőle tízóraira és/vagy uzsira a gyerkőcöknek, az embernek vagy akár magadnak. Hidd el a délutáni (jeges)kávé mellé is tökéletesen passzol :)