Brutál csokitorta
2016. október 24. írta: VivisKitchenLife

Brutál csokitorta

Az öcsém kedvence

Elég rég volt időm blogolni a kis mackó mellett, pedig az új helyzetnek köszönhetően van pár pikk-pakk elkészíthető sütirecept a tarsolyomban. Most, hogy végre alszik a főnök, meg is osztom veletek az egyik favoritot. Vagyis hívjuk inkább az öcsém kedvencének, hisz egyet még Budapestről Bajára is megvonatoztatott :)

img_20161024_172424.jpg

Ez tipikusan az a torta, amiből egy szelet elég. (Persze nem az öcsémnek, aki együltő helyében bepuszilja a felét.) És hab a tortán - ha a valóságban már nincs rajta -, hogy alig kell hozzá valami és még sütni sem kell. Nézzük is gyorsan a receptet, mert nekem már ágyban lenne a helyem :)

Brutál csokitorta 

Hozzávalók az alaphoz:

1 nagy csomag oreo keksz (16db)

50g vaj 

Hozzávalók a krémhez:

1 doboz habtejszín (vagy hulala)

2 tábla étcsoki

+ ízlés szerint gyümölcs és magvak

Kezdésnek a kekszeket kell összetörni. Ezt a műveletet én egyszerűen a gépre bízom, de ha nektek épp nincs kéznél egy aprító, akkor dobjátok be egy zacsiba és sodrófával ütögessétek, amíg apóra összetöredezik. Ezután megolvasztjuk a vajat és összekeverjük a kekszmorzsával. Az így kapott masszát egy sütőpapírral bélelt formába nyomkodjuk és hűtőbe tesszük, amíg elkészül a krém.

A krémhez a habtejszínt (illetve laktózérzékenyek és/vagy állati eredetű terméket kerülők esetében a hulalát) kis lángon felhevítjük és belekockázzuk az étcsokit. A tűzről levéve addig kevergetjük, amíg egy sűrű krémet kapunk. Ekkor előkapjuk a hűtőből az alapot és egy (szilikon)lapáttal rákotorjuk. Gyorsan beleszórjuk a tetszőleges gyümölcsöt és magvakat, majd visszatesszük a hűtőbe egy-két órára, hogy a hideg elvégezze a dolgát.


picsart_10-24-09_21_37.jpg

Legutóbb én gránátalmával készítettem, mert szerintem a savanykás íze tökéletesen kiegészíti az étcsoki édesenkesernyés ízvilágát. De a korábbi málnás-mogyorós párosítás is elnyerte a vendégsereg tetszését. Szóval bátran kísérletezzetek, és használjátok azt, amit a konyhátok épp kínál :)

picsart_10-24-09_24_24.jpg

Jó szórakozást a sütögetéshez!

És ha elkészítitek és van kedvetek, akkor instagramon a #viviskitchenlife hastaget használva meg is mutathatjátok nekem :)

A bejegyzés trackback címe:

https://viviskitchenlife.blog.hu/api/trackback/id/tr9311836015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása